Wednesday, 14 March 2012

Tomas Rosicky sain kontrak baru :)

As'salam smuaa ! :DD
apo kabor ? aku kt sini ok jerh , Alhamdulillah . :)
lama cek tak belek2 blog nih . 
byak gila sawang dya ! aesh ! maklumlah , dok ostel laa ktakan .
HAHAH . :DD
okk . entry kali nih pasai , 

Tomas Rosicky sain kontrak baru ..

hahah . keliaaaa ! 

Arsenal memberikan berita baik sebelum perlawanan menentang Newcastle United apabila Tomas Rosicky telah menandatangani kontrak baru.. Rosicky yang berada di prestasi terbaiknya sejak kebelakangan ini akan menyaksikan kontraknya berakhir pada musim panas ini dengan terdapat beberapa laporan yang melaporkan kelab-kelab Bundesliga dan Liga Perdana bersedia untuk mendapatkan khidmatnya namun beberapa bulan lalu ejen Rosicky telah menegaskan Rosicky mahu kekal di Arsenal dan dengan Rosicky menandatangani kontrak baru segala khabar angin ini berakhir begitu sahaja seterusnya menyaksikan Rosicky kekal setia bersama The Gunners..
Rosicky yang menyertai Arsenal dari Borussia Dortmund pada 23 Mei 2006 dan diberikan jersi nombor 7 yang sebelum ini dipakai Robert Pires menjadi tunjang utama bahagian tengah Arsenal pada musim pertama dan keduanya dan menjaringkan sejumlah 13 gol dalam tempoh dua musim.. Namun musim ketiganya di kelab menyaksikan beliau tidak beraksi langsung kerana masalah tendon..

Kepulangannya pada latihan penuh pada Mei 2009 selepas 18 bulan diketepikan masih menyaksikan kecederaan menyelebungi Rosicky.. Peminat Arsenal yang cukup menantikan kepulangan Rosicky terpaksa mengakui kecederaan akan terus menjadi masalah kepada Rosicky namun Gooners terus memberikan sokongan pada kepada Rosicky yang digelar 'The little Mozart'.. 
Walaupun masalah kecederaan masih membayangi Rosicky dan persembahan Rosicky kurang konsisten dan jauh daripada apa yang dipamerkannya pada 2 musim pertamanya, Arsene Wenger telah membuat keputusan untuk memberikan lanjutan kontrak kepada Rosicky yang kemudiannya ditandatangani Rosicky pada 4 Januari 2010.. Walaupun terdapat keraguan mengenai tahap kecergasan Rosicky semua orang di Arsenal berharap Rosicky mampu kembali semula ke tahap terbaiknya..

Musim 2011/2012 pastinya menjadi musim paling mencabar untuk Rosicky.. Kehilangan dua tonggak utama Fabregas dan Nasri menyaksikan Rosicky telah berjanji untuk memastikan pemergian mereka tidak dirasai dan hasrat Rosicky itu diterima dengan sambutan hangat oleh peminat setia The Gunners.. Namun Aaron Ramsey lebih banyak diberikan masa bermain dan kehadiran Mikel Arteta makin menyukarkan Rosicky lebih-lebih lagi kecederaan hamstring terus membayangi Rosicky.. 
Namun Rosicky telah memberikan bayangan beliau telah kembali ke prestasi terbaiknya musim ini dengan Arsenal lebih banyak memenangi perlawanan ataupun seri dengan Rosicky berbanding tanpa khidmat Rosicky yang masuk dari bangku simpanan ataupun memulakan perlawanan.. Tahun 2012 (teurtama sekali pada bulan Februari) mungkin baru Rosicky mencuri tumpuan semua orang walaupun di bayangi prestasi mengkagumkan Robin Van Persie dan Alex Oxlade-Chamberlain..

Kecederaan Ramsey dan keupayaan Rosicky untuk bebas daripada kecederaan telah menyaksikan Rosicky kembali disorak peminat Arsenal dan Rosicky kembali menjaringkan gol selepas 2 tahun di Liga Perdana untuk gol ketiga Arsenal semasa menentang musuh ketat, Tottenham dan prestasi Rosicky pada perlawanan tersebut telah di puji kerana Rosicky hampir secara berseorangan menukarkan keputusan daripada Spurs ke Arsenal..

Sejak itu Rosicky tidak lagi memandangkan ke belakang dan persembahan Rosicky telah menerima pujian secara konsisten dari peminat sehinggalah kepada kapten pasukan, Van Persie.. "It's a great honour to sign a new deal with Arsenal, I love the Club and am proud to wear the Arsenal shirt. It's felt like home since I arrived six years ago and I couldn't be happier to commit my future to the team." Itulah yang dikatakan Rosicky semasa menandatangi kontrak baru..

"The manager, my team-mates, the staff and the supporters - everyone plays their part in making this a great Club, and I feel privileged to be a part of it. I believe we have a really talented group of players and, together with the manager, the future looks bright. It's always been my goal to win trophies here at Arsenal, and I will fight hard to achieve my dreams here."

Berita ini sudah semestinya mengembirakan peminat setia Gunners yang tidak pernah sesekali meragui Rosicky walaupun masalah kecederaan yang membayanginya.. Wenger sendiri mengakui yang Rosicky mampu terus bermain untuk satu tempoh yang lama lagi walaupun sudah berusia 31 tahun.. Peminat The Gunners pastinya mengalu-alukan kemungkin Rosicky mengantung kasutnya di The Emirates.. Adios.. 
HAHAH .amacam ? Keliaa kali tue kaa !
HAHAH . :DDD

Saturday, 31 December 2011

Happy New Year buddies !

As'salam smua !! ;D
ahh ! sdar tak sdar , sekejap jaa dh habis tahun 2011. :)
masa cpat b'lalu. Astaghfirullahalazim. 
pejam , celek , pejam , celek , dh msok 2012 !
byak kenangan manis dn kenangan pahit pada tahun 2011.
aku takkan lupa smuanyaa ! ;)
Azam aku tahun neyh ........ (SECRET) 
korang plak ?
moga azam anda smua t'capai. :)

Happy new year frends !! :*


sory. gmbaq ta cantek :)
tpy , ikhlas dari aku and Mohammad Shazarul. ;)


moga hubungan kami kekal hingga akhir hayat dan bahgia slalu. :)*
too , akk2 , abg2 n adk2 yg victim UPSR , PMR n SPM tue , goodluck bebeyh ! :*
too , Mohammad Shazarul . goodluck dear for pmr ! ok ? sya d'sini , sntiasa doa tok awk. :* 

Friday, 30 December 2011

Kawan makan kawan !

Salam all. hmmh. areneyh , aku mmg sdeyh sngat ! 
aku sket aty dngan kwan aku ! dh laa , bestie aku lak tue !
aku mmg p'caya dya sngat2 slama neyh.
tpy , sgop dya bwat kt aku cengginih !
haeh ~
betol lahh , pepatah melayu ckap , "KAWAN MAKAN KAWAN" !!
hmmh ! cita dya cmnneyh. tdy , dya ckap kt aku, kta ada bdak mna tah kutuk dya.
so , dya soh la aku tngok bdak tue. dya soh aku add bdak tue. tpy , fb aku , tak boleh add org.
jdy apetah ?! so , aku ckap laa , yg aku tak bole add org. pastue , aku ckap kt dya.
meyh email n pass ang. aku nk bkk. pastue , dya kta . ok. meyh yg ang dlu.
pastue , aku bgy lahh kt dya. pastue , dya bgy lahh , email n pass dya. :)
pastue , aku on lahh , fb dya. aku cari bdak yg ktuk dya tue.
pastue . lpas aku tngok tue , aku mcam nk tngok inbox dya jerk.
pastue , aku bkk lahh inbox dya. aku cari nma Mohammad Shazarul. aku. type2 , kluaq nma dya.
tapalah. slama neyh , dya chat dngan boy aku smpai 5000lbeyh !
tak penah2 delete ! 
tapa lahh. aku pown , baca msj depa. baca pya baca , tetiba , aku nmpak kwan aku ckap.
"weyh. awt ang ckap cmtue?aku syg ang! ang lahh ,abg angkat aku yg pling aku syg!"
mmg boy aku ta penah gtaw aku , yg dya ada adk angkat. 
ok. tapa. aku maseh boleh tahan. :)
pastue , aku smbong baca.
kwan aku sdeyh sbb apatah. pastue , boy aku ckap. 
"alolo. npa neyh?! tamaw lahh sdeyh SAYANG!!"
ok. time tue , mmg aku nangeh gila2 ahh !!
hukhukhuk ! :'(
sanggop dya bwat cmneyh kt aku !!
KAWAN MAKAN KAWAN betoll laahh !! 
hmmh ! ok. mmg aku tadak hak nak halang dya kwan dngan boy aku,
tpy, jaga lahh , aty kwan ang sama !!
herrgghh ~ -.-


p/s : sory bestie n boyfie ! moga hmpa dua bahgia ! aku hya mmpu b'doa untuk hmpa. to Mohammad Shazarul. Thanks sbb , bwat dkat sya cmneyh. sya hargai apa yg awk bwat neyh. :')

Thursday, 29 December 2011

Kayap ohh ketayap !

As'salam. hyep !
hmmh ! aku sket lahh !
smenjak 2,3 areneyh , blakang bdan aku , slalu sgat gatai !
aku tataw pasepa. pastue tdy, mmg tahap gaban ahh , gatai !
aku tnjok kt mama. tya dya npa. pastue , dya ckap. laaa ! adk nk jdy kayap neyh !
hohoh. pest time kowd , aku jdy kayap neyh. ta penah saket cengginih ! huhuh.
agak xcited lahh. sbb , tak penah sket kayap neyh ! hahah.
pastue , mama ltak tngan dya kt tengkok aku. mama ckap. adk dmm sama neyh.
hikhokk !! sye dmm !! huhuh. sukenyee ~ ;D
pastue , mama ckap. tapa2. stgy , kita pi b'ubat dkat umah cik husin. sbelah umah aku jerk !
hahaha. aku pown , stujulahh ! pastue , cik usin , soh bwak pinang n sirih. pastue , mama bwak lahh.
dya mkan2 , dya baca doa apa tah , smapi t'kumat kamet mlut dya. n, lpas tue , dya semboq pnang yg dya mkan tdy , kt blakang bdan aku. agak geli jgak. tpy, sbb nk cpat smboh kann?? t'pksa lahh. ^^
lpas dya smboq tue , pksu ajak mkan laksam kt umah dya. dya bwat kenduri kesyukuran sbb , ank dya
dpat 9A. huhu. ;D tpy , mama ta bgy aku mkan. sbb , tkot lbeyh terok !
ok mama. adk dngaq ckap mama ! :*
dh mama tak bgy mkan , aku ambek kputusan tok maen ngan knak2 ribena. huhu.
mcam2 kami maen ! hahah. lama sngat aku tak maen dngan depa.
hahah. besa lahh , dh jdy ank dara dh kann ??
hahahaha. best maen dngan bdak2 !
yg ada msalah , hlang smua mslah tue !
hohoh. aku asyik bhong depa jaa. sbb , aku tamaw jdy. kena lgan org nuu , kena lgan org neyh !
hahhaha. cerdikk kann ??
HAHAHA. =D
mama ckap , b'ubat dkat cik usin dlu. nnty , klo tak lega , baru pi amek kt klinik.
hikhok ! baek mama ! ;D
huhuh.

p/s: jagalah kesihatan anda smua , kerna dh nak bkk skolah dh ! hahaha. =D

Tuesday, 27 December 2011

Cuti2 Malaysia wif Happy Family !

hahah. update lgy ! areneyh , asa mcam syokk lah plak belek blog neyh.
hahaha. besa lahh , bru blek dary b'cuti ! ;D
ok. aku nk cita psal aku pegi Cameron !
hahah. kaw ade ? aku taw , hmpa tdak !
hahaha. jokking bro , sis. tamo marah2 ! nnty , cpat tua !
bhahaha. =D
okk. baru2 neyh , abg n kakak aku smua blek. n , kami rncang , kmi nak pegi b'cuti !
hahah. org pie b'cuti mana hala dah , kami bru nk pie ! hahah.
tapa ! asalkan , pi ugak kann ??
hahaha. 
okk. dlam p'rancangan , kami nk b'tolak pkol 3 PAGI !!
p'jalanan ambek msa 3 jam cmtue. pastue , smpai kt bwah tue , pkol 6.
mndy , solat2 pa smua , baru naek. pastue, trun tidoq dkat tambun. pastue , bsok tue , msok mndy kt lostworld
 haa ! cmtue lahh , prancangan kami !
aku pown , syiookk tak kiqa lahh ! tut2 , abh call mama.
abh kta , abh ada keja. abh kena antaq bsok tue ugak !
adoiihh ! lema smangat aku ! demm ! ><
pastue , tapa larh. mlam tue , jlan2 kt AS jerk. gnty , tak jdy pegi cameron.
ok lahh. asalkan pegi ugak ! :) huhuh.
pastue , pgy bsok tue , mama geqak. tapa lahh, bngun. slalunya , aku klo bngun tidoq , aku tk mndy lgy.
aku bca paper dlu , tngok tb dlu. kena mqah sedaeh ngan mama or abah , bru aku mndy !
heheh. :P
pastue , mama ckap. ADIKKK !!! cpat mndyy !! nk pie b'cuti neyh !!
aku dok mamai agy. asa , eh ! btoi kaa neyh ?! hahah. mcam tk caya jaa !
pastue , aku jlan pi bilik air ! mndy shower syokk tk kiqa lahh. siap nynyi lam bilik air lgy !
hahahah. mama jerit kt aku. ADIKKK !! cpat lahh !! ank dara mna boleh nynyi dlam blik air !!
nnty , dpat ank teruna tua !! hahah. aku teruih sngap !! aku tkmaw kawen dngan org tua !!
hahaha. tapa larh , dh mndy tue , pkai bju pa smua. pastue , along aku kta. ADIKK !!
pi beli sarapan sat !! pkat order abeh ! smpai pening kpala aku. last2 , aku ambek kertas , aku tules satu2 !
hahaha. bgcik nk roti cnai . pastue , aku kta. bgcik ! toksah ! stgie , adk lupa , ta psai !
hahaha. tapa lahh. smua mntak nasi lmak. tuleh pya tuleh , abah kta. adk !! toksah lahh. pyah ngat aeh !
kita pi mkan kt kdai teruih snang ! HAHAH. KELIAAA !! 
along bgy 10hengget , abah bgy 10hengget ugak. 
aku baru nak keep the chain. pastue , abh ngn along mntak blek. aiseymann !
tak boleh ugak boh top4 ! hahaha.
dh naek keta smua , along kta. adkk ! bca doa. aku neyh , klo dlam keta , mmg aku jdy tukang baca doa.
huhuh. :) dh bca , along bwak keta. pastue , kami b'henty kt kdai cik Add. :) mkan roti cnai !
sdapp wooo ! t'baekk dari ladangg ! =D hahaha
n than , mulalah p'jlanan kami. =)
spanjang dlam p'jlanan , aku tidoq jaa ! hahah. aku tak lqat. =D
perggh ! along aku bwak kejap jaa ! hahaha. tabekk sma luu , along ! :*
kami smpai pkol 2.30 ptang cmtue ahh. pastue , kami singgah mkan. lpas mkan tue , kami solat zuhur. 
pastue , kami b'tolak naek Cameron. :)
GAMBAR2 nya bukk , pakk ! HAHAH
hahah. time neyh , aku pening bro , sis ! muka pelek gila ! hahah. =D




gmbaq neyh . msa nk checkout apartmen ! =D





 pi Cameron klo tadak strawberry , mmg tk sah ! hahah. THIS ! :*





neyh plak , dkat MARDI ! =D











At Bharat , ladang teh ! Cameron Higlands ! ;D
 jem gile ahh !


kereta marii ! :)
Driver kami !! hahaha. Firdaus dosh ! ;)
best gilaa kowd ?? hahaha. sejukk gila !! pastue , hjan plak tue ! lgy sjukk dowh ! ><
hahaha. mmg best ahh ! spa yg ta onah pegi lgy tue.
cuti2 nnty , pegi larh yerk ? huhu. bestt ! ;)
ok larh. smpai sneyh sja kowd. tataw nk tuleh apa dh ! hahaha.
daa ! As'salam. :)

Sister Days Out . =D

As'salam smua ! hahah. rdu nak update blog, tpy , masa tdak mngizinkan aku tok update.
huhuh. apa khabar smua? sehat? hohoh. 
ok! entry aku kali neyh , psai ombak rndu. hohoh. aku pie tgok lama dh.
tpy , baru nk update. heheh. 

okk. aku pie tngok wyang dngan along aku. (shiera short). ok. dya beli tiket , dya beli nuu , dya beli neyh.
smua dya beli. hahah. pi guardian lahh , pi pkan rabu lahh. sbb , cita tue , mula pkol 2.30 P.M

so , kami jenjalan lahh dlu. =)
pastue , along aku dahaga. kami singgah laa mnum kt kdai tue. 
huhuh. smentara dok mnum tue , kami dn lgy snap yaa ! hahah.
ok. neyh hasil dya.



hahah. ok! pedulikan muka aku yg tah papa tue! =D
msa tngah snap pic tue , ada geng2 F&N neyh , my bgy ayaq Guarana apa tah.
neyh gmbaq dya. heheh
haha. sdap woo! asa msam2 manes. hahah. sweet n sour lahh , snang ckap!
hahaha. ok. lpas byar smua , kami msok CP blek. kmi msok Popular. usya2 novel yg t'baru.
huhu. dunia dlam gengamanku lahh! suka sngat msok situe! byak gilaa , novel !
geqam aku ! heheh. slaen dari novel , aku tngok buku memasak. pastue , smbang2 n cita psai 
Mohammad Shazarul b. Saad kt along. hohoh.
dlam Popular pown , aku snap ugak. hahah. gila gmba lahh ktakan.
look this !

abaikan muka aku yg seposen tue ! berr ! >.<
hahah. ok. lpas tue , kami pegi kdai aksesori. along aku nk beli cekak plak. 
so , smntra tgu dya plih , aku snap again ! hahah. pastue , ada mirror besaq plak !
tgu paria gie?! kita snap dlu yerk? hahah. LOOK !!

hahah. tngokk blakang tue! byakk kann , cekak ?
hahah. tpy , aku tk mnat lahh. sory to say bro ! ;)
hohoh. pastue , lpas beli cekak , kami pegi ddok2 dkat food court eyh ?
hahah. paper jerw lahh. aku tktaw sngat nma dya. hahah. hantamm jerk. wee ~ =D
THIS !!





hahaha. ok. jam pda tngan aku , dh mnunjukkan pkol 2.15
n than , kmi naek pegi beli popcorn n air. hohoh. 
AGAINN !! ^.^

hahah. n than , tpat pkol 2.30 , kmi msok. hohoh. sbelom mula cita tue , dya psang lgu jwang weyh !
hahah. aku siapp boleh nyanyi lgy dlam pgung tue ! hahah.
ok. taper lahh. pastue , kann . heroin dya nma mcam titew lahh !
hahah. Izzah ! wawahh ! kmbang tak kiqa lahh cekkk !
HAHAH. perggh ! mmg syok lahh , cita Ombak Rindu. mmg sdeyh gila2 !
jiwang siot akuu ! >.< hahah.
penoh panggung dngan org ! mmg first time ahh , aku tngok org penoh lam pngung !
hohoh. papapown ! aku tabekk ahh , kt director neyh !
sbb , dya boleh mmbuatkan lelaki mnangis !
HAHAH. bngak mata aku weyh !
hahah.
ok lahh. entry aku smpai sneyh jaa kowd. huhu. nnty ,bila titew ada msa, titew nules lgy yerk ?
huhu. daa ! As'salam. =)